被吃貨友達大力推薦Be去試呢間鍋物店!好啦!早前喺海濱長廊散完步見餓就walk in上去開餐啦😛隱藏於工廈都幾私密度高!好有去食私房菜嘅感覺!而且全場嘅職員都好nice🙌🏼(主動話幫Be同友人揸機影合照🙂)被安排咗坐好舒服嘅卡位!唔該!落得單啦!.開動前送上嘅✨茗茶✨好好飲!類似玄米嘅味道幫助Be平靜咗從躁熱街道帶嚟嘅煩躁感😜(每人收$18@茶芥都係值嘅!!)然後餐前小食係✨涼拌芝蔴蓮藕&蒜漬木耳✨爽爽脆脆好開胃口!鍋底好多款選擇😝最後一致裁定要咗✨巧得招牌烤魚鍋(bb辣)$188✨!佢哋係先將條魚炸咗至放落湯滾起!火鍋料未到之前梗係歎咗烤魚先😋😋魚肉嫩滑且夠鮮味(唔記得咗係咩大海魚)配埋滿載嘅娃娃菜豆卜芽菜藕片!食到好唔得閒囉🤣ko完烤魚緊接住上枱嘅係瀑布式擺盤嘅✨牛肩胛(小)$128✨打完卡忍唔住要快快焯番塊嚟品嚐啦😍😍淨係睇啲分佈均勻嘅紋理就知係好質素嘅牛肉!果然不失所望咁軟腍兼牛味濃!下次要叫大碟嘅!跟住叫番杯冰凍鮮打嘅✨菠蘿沙冰$35✨為咀仔降降溫先!睇嚟係用鮮🍍打成!唔係死甜糖水味!可encore!之後烚番個✨油麥菜$38✨食吓先!洗得好乾淨又夠脆身好新鮮!最後點少得指定動

開動前送上嘅✨茗茶✨好好飲!類似玄米嘅味道幫助Be平靜咗從躁熱街道帶嚟嘅煩躁感😜(每人收$18@茶芥都係值嘅!!)然後餐前小食係✨涼拌芝蔴蓮藕&蒜漬木耳✨爽爽脆脆好開胃口!鍋底好多款選擇😝最後一致裁定要咗✨巧得招牌烤魚鍋(bb辣)$188✨!佢哋係先將條魚炸咗至放落湯滾起!火鍋料未到之前梗係歎咗烤魚先😋😋魚肉嫩滑且夠鮮味(唔記得咗係咩大海魚)配埋滿載嘅娃娃菜豆卜芽菜藕片!食到好唔得閒囉🤣ko完烤魚緊接住上枱嘅係瀑布式擺盤嘅✨牛肩胛(小)$128✨打完卡忍唔住要快快焯番塊嚟品嚐啦😍😍淨係睇啲分佈均勻嘅紋理就知係好質素嘅牛肉!果然不失所望咁軟腍兼牛味濃!下次要叫大碟嘅!跟住叫番杯冰凍鮮打嘅✨菠蘿沙冰$35✨為咀仔降降溫先!睇嚟係用鮮🍍打成!唔係死甜糖水味!可encore!之後烚番個✨油麥菜$38✨食吓先!洗得好乾淨又夠脆身好新鮮!最後點少得指定動作落✨紅薯粉$28✨吸收湯頭精華所在喎🤤🤤呢款薯粉澎脹得好厲害!口感似Q彈版粉絲!食到不能再食之際我哋剛好清哂鍋中物啦❤️點知正想埋單之時…竟然仲有冰鎮哈蜜瓜🍈係超甜果隻!(唔知係咪walk in時強調咗係佢哋熟客介紹嚟食 定 同行友人係老外關係…佢哋嘅餐前小食&飯後水果都係送嘅😉好窩心!!)下次要再嚟食❤️