2011-05-16 23 浏览
我BOOK 左7:30PM, 大約7:10PM 到, 但因未齊人,唔可以入席, (但裡面有好多張吉台), 老闆娘仲話"你甘早, 等到7:30先啦. 你坐門口等下先), 都唔係差好多啫, 我入去飲住等都得卦 跟住7:25齊人, D位又冇晒, 又要等多一陣先可以入座, 之前有人行去問佢, 有冇位, 佢話 "幾多位?你有冇BOOK位?" 女答"6位,冇BOOK位", "甘你齊人未?" 女答"我就係睇下你有冇位先叫人行過黎", 老闆娘答"有, 你叫佢地過黎啦...甘都得!入座之後, 因為台又唔係大, 我地本想分開幾次叫野食, 甘唔使D野黎到冇位擺, 點知個WAITRESS 話, 只可以落一次單, 唔可以再加單, 真係佛都有火, 我而家唔係只坐唔食喎, 我不停叫野食架WOR...點知叫完, 唔夠15分鐘D野食上晒, 好似食快餐甘...D野食其實冇咩特別, 係青檸梳打特別D, 我地未食完野, 佢地已經攞佢地送既甜品出黎, (意思就好似話, 你地D野黎野, 食埋個甜品好快D走) 我地仲有飲品未飲完, 佢地已經好似狂風掃落葉甘將台面所有餐具收晒, 剩返幾杯未似完既野, D WAITRESS 仲O係你後
入座之後, 因為台又唔係大, 我地本想分開幾次叫野食, 甘唔使D野黎到冇位擺, 點知個WAITRESS 話, 只可以落一次單, 唔可以再加單, 真係佛都有火, 我而家唔係只坐唔食喎, 我不停叫野食架WOR...點知叫完, 唔夠15分鐘D野食上晒, 好似食快餐甘...D野食其實冇咩特別, 係青檸梳打特別D, 我地未食完野, 佢地已經攞佢地送既甜品出黎, (意思就好似話, 你地D野黎野, 食埋個甜品好快D走) 我地仲有飲品未飲完, 佢地已經好似狂風掃落葉甘將台面所有餐具收晒, 剩返幾杯未似完既野, D WAITRESS 仲O係你後面行黎行去, 個老闆娘又成日行入黎睇下我地走未,我地起身, 佢已經即叫人入黎..
2011-05-13
庆祝纪念