2011-06-28
本人很愛吃點心之前見到openrice咁多人讚呢間野昨天終於搵到機會同bf去試下啦係門口等位時,叫到我哋咁俾張紙佢,個阿姐第一句就話你未劃點心之後就唔理我,阿姐自己入返去唔講我點知要劃點心紙至入得呀唔可以俾人慢慢入去坐低諗架咩呢樣都算,我哋好快咁劃咗7樣點心,諗住入去啦但個阿姐出黎係叫第二個no.,仲話返我頭先叫我no.時做咩唔出聲之後我話頭先應該係你話冇劃點心唔俾我人入,佢先有d唔好意思咁俾我哋入去入到去坐低,阿姐就放低2set碗一見到個碗白色一達達好似冇洗過咁已經好後悔入咗黎d點心等咗一陣就黎,但食完係唔覺得好味同飽1.叉燒腸 -- 皮薄但太(林),味道一般2.酥皮叉燒包 -- 我覺得傳統白包會好食d,因為我覺得入咗d汁都幾多,但成個食好油的感覺,而且仲細過平時酒樓食開3個裝的餐包仔3.蝦餃 -- 有d腥味,難食4.粉果 -- 唔錯,但可惜冇辣椒油5.腐皮卷 -- 呢碟好油,皮又唔脆6.椰汁荔茸西米露 -- 諗住天氣熱叫d凍野,但黎到一d都唔凍,冇料又多水,原全冇所謂的荔茸,我bf仲要飲到有d紙碎係入面7.咸水角 -- 炸得都ok,料唔同平時食開個d,但超少,饀d味又太濃,食唔出有
之前見到openrice咁多人讚呢間野
昨天終於搵到機會同bf去試下啦
係門口等位時,叫到我哋
咁俾張紙佢,個阿姐第一句就話你未劃點心
之後就唔理我,阿姐自己入返去
唔講我點知要劃點心紙至入得呀
唔可以俾人慢慢入去坐低諗架咩
呢樣都算,我哋好快咁劃咗7樣點心,諗住入去啦
入到去坐低,阿姐就放低2set碗
一見到個碗白色一達達好似冇洗過咁
已經好後悔入咗黎
d點心等咗一陣就黎,但食完係唔覺得好味同飽
1.叉燒腸 -- 皮薄但太(林),味道一般
3.蝦餃 -- 有d腥味,難食
4.粉果 -- 唔錯,但可惜冇辣椒油
5.腐皮卷 -- 呢碟好油,皮又唔脆
7.咸水角 -- 炸得都ok,料唔同平時食開個d,但超少,饀d味又太濃,食唔出有咩特別
所以呢間去過一次都唔駛指意我會再去