2024-02-24 277 浏览
尖沙咀K11 牧羊少年今日放假,lunch去咗平时好多人排队嘅K11牧羊少年。呢间餐厅食物水准一向好稳定,唔会令人失望。我哋大概12点15分就去到餐厅,所以唔洗等位侍应就安排咗我哋入座。点咗两份午餐套餐,分别系龙虾汁凤尾虾意大利粉配柠檬茶,同埋黄金咸蛋苦瓜忌廉鸡肉意大利粉配冻朱古力牛奶咖啡。餐汤系蘑菇汤。碗汤有浓郁嘅蘑菇香味,我谂系落咗忌廉嘅缘故,口感非常顺滑。好快就上咗主菜龙虾汁凤尾虾意大利粉。凤尾虾的鲜嫩弹牙与龙虾汁嘅浓郁相辅相成,每一口都充满了丰富嘅海鲜味道。意大利粉煮得啱啱好,带住微微嘅嚼劲,完美吸收咗龙虾汁嘅美味。另一道菜系黄金咸蛋苦瓜忌廉鸡肉意大利粉。呢道菜嘅特色系鸡肉嘅鲜嫩同苦瓜嘅清爽形成了有趣嘅对比,而黄金咸蛋嘅咸香则增添咗整道菜嘅层次感。意大利粉煮得恰到好处,与忌廉嘅滑顺口感相得益彰。至于朱古力牛奶咖啡,佢嘅冰凉口感同浓郁嘅可可香气都非常出色。如果你想食一餐有质素嘅西餐做lunch,我极力推介你去牧羊少年!值得一赞系侍应嘅服务态度非常好,有礼貌之余仲好快手。呢间餐厅绝对值得一试呀!
尖沙咀K11 牧羊少年

2024-02-23