芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2019-07-07 482 浏览
Cheesecake Factory 係香港開咗咁耐,都一直未去試,因為排隊嘅時間實在太長,記得上次想去要等兩個半鐘,所以最後都放棄了。今次大約7:00 ,同朋友先去攞籌,就去咗尖沙咀附近行街,拎飛嘅時候店員都話要等三個鐘左右~之後我哋行完街,大約9點幾鐘去返餐廳度等,等左幾張枱就可以入了,所以最後都係等左兩個鐘多啲。想食嘅人真係要有心理準備要等好耐。我哋一行四人就叫左一個意大利粉,一個水牛成雞翼,同埋一個mac and cheese ball ball share~~主菜上之前係會有一籃麵包,不得不讚係個黑糖麵包真係好好食。意大利粉我哋揀咗達文西長通粉,裏面有雞肉蘑菇洋蔥等等配料,醬汁嘅味道幾特別,有少少酸酸地,又甜甜地,好有中式嘅感覺。芝士波波係一個炸波波球入面有芝士通心粉,芝士味好濃郁,都幾漏同幾heavy!水牛城雞翼一碟有成10隻咁多,店員本身問我地需唔需要分開上醬汁,我哋以為係講緊個藍芝士醬,點知佢幫我地將個buffalo wings sauce 分開咗上 lol 最後我哋都係要自己將佢Mix返埋😑😑食呢間餐廳嘅主角當然係芝士蛋糕,因為我哋都好飽所以就叫咗一件share,我哋

食呢間餐廳嘅主角當然係芝士蛋糕,因為我哋都好飽所以就叫咗一件share,我哋揀咗牛奶焦糖芝士蛋糕。都幾甜下,冇咩特別。所以四個人一件就差唔多啦。

下次都未必會再嚟幫襯,因為實在要排太耐了。而且食物都沒有什麼特別。
2019-07-06