2005-12-30
去之前睇左之前幾位網評,一致劣評。但見忽然一周介紹,自己給朋友又是羊肉癡,以為依家有改善,米平安夜去試下。點了羊肉組合、手打羊肉丸及其他非羊肉食品,等了很久都未見羊肉丸,又見都問,我又問下,侍應就說今晚沒有羊肉丸,但又不主動通知我們,況且一間專吃羊的店子招牌菜也沒有,真掃興。惟有改叫四寶丸,但我不吃牛肉,問部長是否可將牛丸改為其他丸,他酋豫一會就說不可以,真不周到。最後叫了墨魚丸。好同意上邊阿Ray 講「食物只屬一般,冇雜誌講到咁,羊肉並唔係特別鮮味,羊肉拼盤上邊不同種類羊肉,擺入口都講唔出有咩分別,其他配料只屬一般,味道都係麻麻。」D湯D醬又無味,打完邊爐,啖湯都係淡淡的。真係打甘耐邊爐未試過。仲話秘制。勞氣仲有明明成晚無羊肉丸,竟然找數張單有數,搏人唔查單。同侍應講,佢仲話等陣取消,朋友話即刻取消啦,侍應非常唔醒目。此店真是跌眼鏡,又話北京名牌,加上周刊好少推介水準這樣差的食店。