2017-07-31
我冇係韓國食過, 唔可以好似同其他食家咁樣比較, 只係自己口味。星期六, 避開排隊人潮, 5點3去到, 唔駛等, 坐位算濶落, 枱面地方清潔冇乜油漬。叫咗柳氏家雞鍋, 即係兩隻辣椒果隻, $198每位, 90分鐘任食。先攞啲前菜食, 選擇少得5,6款所謂熱食, 有炸魷魚, 炒豬肉, 燒豬骨, 年榚, 炒牛肉, 等等, 味道不過不失。但冷盤就更少, 我第一轉去只有泡菜(大白菜), 水冷麵, 另有生菜包肉食, 有兩種湯, 牛肉湯同大漿湯。再去攞就多咗青瓜同埋蘿蔔。泡菜同青瓜太酸, 蘿蔔ok, 水冷麵冇味道, 大漿湯普通可能冇乜特別配料, 牛肉湯冇飲。主菜雞鍋上枱面前炒, 其實係炒熟D菜同炒亂, 冇乜特別工夫。味道個人覺得麻麻, 韓食有既味覺刺激一D都冇, 唔辣唔酸唔熱, 冇錯, 明明係我面前炒完上碟食都冇熱騰騰果種感覺(我冇相機食先灘凍食物架)。甜品冇食過, 選擇一般, 有蛋榚仔, 泡芙, 雪糕等等, 同佢地集團mou mou club 差不多。總結, 兩個人4百幾蚊價錢唔算貴, 但食個餐獨沽一味主菜及普通水準唔算抵食, 話就話放題, 主菜又唔食得好多轉, 比盡你咪食多一轉, side d
總結, 兩個人4百幾蚊價錢唔算貴, 但食個餐獨沽一味主菜及普通水準唔算抵食, 話就話放題, 主菜又唔食得好多轉, 比盡你咪食多一轉, side dish 又少又唔係話好好食。我應該唔會再幫襯。