2017-07-30
黎到油麻地又諗唔到食乜,就膽粗粗試下新野,見到Le 間人流多,就試試佢入到去坐底,見到好多雜誌電視介紹村爺先知道原來間野好出名。。。睇睇menu 先。。。見到龍蝦湯都幾多人叫,侍應向我地介紹話係用左20幾個鐘頭黎煲,所以決定一定要試一試。。。點左兩個餐:第一個:極上海鮮龍蝦湯泡飯嘩!上菜時,我同我朋友都嚇親,冇諗到一間小店會有成個龍蝦頭上菜而且重咁精緻睇睇個湯有咩先。。。我自己其實都幾怕西餐廳ge龍蝦湯,因為味道太濃,飲完會覺得好漏,但le個龍蝦湯味道好鮮甜,而且重有好多海鮮,飲曬成煲都唔會覺得太滯海鮮亦夠多又好新鮮材料並唔馬虎,以le個價錢可以食到咁樣ge質素,令我好喜出望外。。。第二個:鮮雞豬肚蟲草花湯Le個賣相就相對冇乜特別,但個湯底好有水準,要講講豬肚同雞,豬肚d d 都唔韌,雞夠滑又入曬味。。最後有一碟生菜同凍檸菜。。。總恬黎講以一個平民價錢又食到le個質素ge泡飯真係好難搵到而且真係好有水準,令我地食出驚喜。。。分享完畢🙇🏻♀️
入到去坐底,見到好多雜誌電視介紹村爺先知道原來間野好出名
睇睇menu 先
點左兩個餐: