2021-05-19
同朋友補祝生日飯係埋單個時,侍應話我地未夠最低消費每人$250 ,即$500我哋覺得好出奇,點解會突然間有最低消費呢樣野!當晚我地兩個人食咗$352 野食我地已經好飽,如果叫埋個雪芭都唔夠佢所講既最低消費我地愈諗覺得愈唔抵 點解係無通知既情況下,要我地接受呢個最低消費?回想起打黎訂位個陣,店員從無同我講過有最低消費呢回事,只係同我確認訂位時間人數於是侍應搵黎一個話得事既人個位話得事既人話佢地餐廳係有最低消費佢話帶位個陣有講我安我好肯定我到達餐廳個陣佢一見到我就問我有無訂位佢只係叫我有訂位既就係另一邊排隊有關佢講既最低消費完全無提及加上打黎訂位更加無講呢位話得事既人,仲不斷地想話佢地係無錯,仲話門口有個牌寫咗條款及細則想夾硬話我地無睇到最低消費唔關佢地事咁 想張呢個責任話番個客我了解餐廳要生意但不能接受用咁既方式話個客唔睇,想屈個客要俾番最低消費仲堅稱自己有同客講!如果在訂座或入座個時有講最低消費 我會接受但絕對唔可以講大話話自己帶位講咗同埋由得個客自己睇你門口個張條款及細則!仲有訂位時從無提及過一間唔老實既餐廳下次無幫襯!
我哋覺得好出奇,點解會突然間有最低消費呢樣野!
當晚我地兩個人食咗$352 野食
我地已經好飽,如果叫埋個雪芭都唔夠佢所講既最低消費
我地愈諗覺得愈唔抵
點解係無通知既情況下,要我地接受呢個最低消費?
於是侍應搵黎一個話得事既人
加上打黎訂位更加無講
想夾硬話我地無睇到最低消費
唔關佢地事咁 想張呢個責任話番個客
我了解餐廳要生意
但不能接受用咁既方式話個客唔睇,想屈個客要俾番最低消費
仲堅稱自己有同客講!
如果在訂座或入座個時有講最低消費
我會接受
仲有訂位時從無提及過
一間唔老實既餐廳下次無幫襯!