2018-09-02
之前係沙田分店食過一次,覺得佢既質素都唔錯,今次同朋友試埋呢間係黃大仙既分店,又再證明呢間絕對可以成為我地既 "食堂" !丼飯可以講係呢間餐廳其中一個主打食物,佢既燒丼真係好吸引,價錢都好大眾化,又難怪去得幫襯既客人都會叫一個黎食 ~ 而餐廳既MENU都唔馬虎,都整得幾靚幾吸引架首先黎既有呢款小食 - 電擊雞翼配炸薯條 ; 第一次食呢個小食既話,你會覺得幾有驚喜,因為D雞翼原來係凍既 ! 不過佢凍得黎又唔會話好韌,反而都幾特別,幾有口感,外層仍然都係幾脆既添D薯條就都幾好,上面曬有好多蜜糖芝士粉,同朋友SHARE黎食都幾正今晚都叫左一個沙律做前菜,因為睇MENU就都覺得佢好似幾吸引,佢係火焰左口魚邊牛油果沙律,真係幾特別,唔係好多地方都有咁既沙律配搭另外,上次係沙田分店就食左日本廣島蠔既刺身,今次就試試燒日本廣島蠔蒜蓉芝士燒 ! 先講講個燒日本廣島蠔,隻蠔燒完之後都重係幾大隻,唔會縮水得好勁,上面就有香濃既蒜蓉+芝士,食落都幾香,重點係隻蠔都唔腥,食一隻當作係小食,都唔錯啊個沙律就真係要推介下比大家,如果大家鍾意食左口魚 / 牛油果既就一定要叫 ! 因為火焰左口魚邊既口感夠爽又夠香 !
而餐廳既MENU都唔馬虎,都整得幾靚幾吸引架
個沙律就真係要推介下比大家,如果大家鍾意食左口魚 / 牛油果既就一定要叫 ! 因為火焰左口魚邊既口感夠爽又夠香 ! 佢分泌出黎既油脂亦都係健康既,而且又係好香口 ; 牛油果又係健康之選啦 !
同時,大量黑松露醬成為左沙律主要既醬汁,聞落都而已經夠曬香,食落就更加唔洗講啦 ~
今晚既其中一個丼飯係 - 珍寶赤海蝦海鮮丼,成個賣相好吸引,除左放到滿滿,色彩繽紛既海鮮刺身之外,重有印上 "和氣"兩字既玉子,真係代表性十足 !
當中既珍寶赤海蝦就真係唔講得少架,真係夠曬大隻,同時都好新鮮,夠曬吸引 !
而另一個丼飯就係 - 黑豚腩燒丼,呢個一睇就知真係好惹味 ! 因為黑豚腩經過燒香後,會變得極香口,肉質又唔韌,味道非常濃郁 ; 成碗丼飯上面都放滿曬黑豚腩加蔥花 ! 有一碟少泡菜附送添 ~
近鏡小小睇,真係好好味架,味道真係好香濃,會想令你食曬每啖飯 !
好豐富 ~ 真係張枱再細D都唔係好放得曬
最後,點唔可以整返個甜品做結尾先 ! 呢個係餐廳做緊推廣既 - 宇治抹茶芭菲,你唔好睇佢好似細細個咁,其實好足料 ! 好香濃既宇治抹茶雪糕,下面係好多粒既MOCHI,重有兩條朱古力脆脆添 ! 真心唔錯,大家都試下啦 !!