2013-10-19
馬鞍山真係好多人, 就算我地未肚餓, 都要早d食, 因為晏咗就周圍都冇得食...........未夠七點, 好多快餐店已經坐滿咗, 咁啱去廁所經過, 見佢仲有位, 就入咗去食, 食完先知點解會冇乜人幫襯.......呢度扒餐價錢八十幾, 飯/意粉就七十幾, 仲要加一, 所以有得選擇, 我都寧靜選擇隔離果間快餐店啦~ 羅宋湯+餐包 羅宋湯超多料, 除咗平時見慣的什菜外, 仲有好大舊牛肉, 不過偏辣~ 餐包因為係叮返熱, 所以會暖暖地, 但d牛油就溶鬼哂........ 牛柳拼吉列大蝦配薯菜 牛柳得一舊仔, 外表煎到好香好脆, 但d肉質好假, 怪怪地咁~ 佢原本係配黑椒汁的, 但我改做蒜茸汁, 個味道其實同洋蔥汁都係咁上下, 而且我食唔出有蒜茸味lor~~ 吉列大蝦有2隻, 個炸粉係好脆, 但佢同d蝦都係凍的~ 薯菜好唔掂, 又凍又硬 雞扒拼炸軟殼蟹配意粉 雞扒有2塊, 但超肥, 又煎得唔夠香 炸軟殼蟹得半隻, 個粉好厚, 個蟹唔知有冇清乾淨? 意粉一般, 好食過茶餐廳咁啦~ 凍奶茶+熱檸水 凍奶茶冇味又甜 熱檸水個杯洗唔淨, 仲有成條懷疑係糖漬的物體, 即刻同侍
羅宋湯+餐包
牛柳拼吉列大蝦配薯菜
吉列大蝦有2隻, 個炸粉係好脆, 但佢同d蝦都係凍的~
薯菜好唔掂, 又凍又硬
雞扒拼炸軟殼蟹配意粉
炸軟殼蟹得半隻, 個粉好厚, 個蟹唔知有冇清乾淨?
意粉一般, 好食過茶餐廳咁啦~
凍奶茶+熱檸水
熱檸水個杯洗唔淨, 仲有成條懷疑係糖漬的物體, 即刻同侍應講, 佢say sorry後即刻同我換個杯, 唔知洗杯果個係咪就咁沖一沖就算?