2025-04-28 188 浏览
我個人覺得呢間泰國餐廳有啲過譽,店舖概念係主打泰式街邊食品,例如船麵,但當然佢哋都有提供正規主菜,而唔係淨係船麵。 我哋點咗四道菜,整體嚟講,食物溫度唔夠熱。如果原意係街頭船麵,咁至少應該要滾燙熱辣,但我嘅船麵只係室溫左右,朋友嗰碗亦然。但個湯底濃郁,呢點係加分嘅。至於脆豬皮同其他配料如丸子、肉類,味道合格正常。 至於香草炒豬肉碎飯配蛋,先稱讚一下飯量好多!!!但味道老實講都幾一般,過甜、唔夠辣、肉碎一啲都唔香。尤其係當我喺香港同泰國朋友食開泰國菜,再比較九龍城、佐敦或者尖沙咀嗰啲地道泰菜,呢間餐廳嘅菜式雖然唔差,但味道並唔算正宗。 同埋啲嘢飲全部糖水咁,呢樣就似泰國喇😂👌🏻總體而言,呢間餐廳可能比較迎合香港年輕人嘅口味,但對我嚟講,我未必會願意排隊嚟食。

同埋啲嘢飲全部糖水咁,呢樣就似泰國喇😂👌🏻