2018-04-07
Happy Friday最好不過的活動當然要去食餐好, 以慰勞下自己係過往一時間既辛苦, 記起銅鑼灣亨利中心好似有唔錯的日本食物, 去到見到招牌好似唔同左, 似係轉左手, 但睇落環境都幾正宗, 一於試下!位於亨利中心二樓, 銅鑼灣站出黎行兩分鐘即到, 位置方便除左一般菜單以外, 仲有廚師既推薦, 有唔少的選擇!蟹籽沙律-$70: 沙律口感比平時出面食到得較爽口, 應該是因為食材新鮮的關係吧, 而上面的蟹籽都有唔少, 而且食落係啪啪聲的, 質料唔錯先可以有D個口感, 我地都幾LIKE D個前菜鹽燒雞翼-$50: D個雞翼燒得幾香口, 但又唔會燒到乾晒, 入面仲有保留唔少肉汁, 而鹽又唔會過多, 唔會出現死咸既情況, 唔係一般既雞翼咁簡單明太子飯團-$40: 唔好似為D個係一般既飯團咁簡單, 淨係睇佢個SIZE, 咁大個, 就已經值回票價啦, 食落紫菜幾脆, 入面既飯係有微暖, 再入面係一大舊明太子, 辣辣地幾開胃, 整體配搭唔錯刺身壽司飯-$280: 上面鋪左滿滿的刺身, 其中更有海膽!!!超香甜, 超鮮! 正呀喂, 其他既吞拿有甘香, 冇根, 食得出質料幾高, 其他既刺身都好新鮮好
總結D間日本菜有驚喜, 估唔到咁好食, 唔怪得見到有唔少日本人黎光顧, 而且服務都唔錯, 係鬧市中既一個好選擇!