2015-03-14 652 浏览
约咗朋友夜晚食饭,但3-4 点又出咗尖咀,行到攰咁点好?  搵个地方坐低叹杯咖啡是常识吧?一路都听同事、朋友话大杭有间叫Unar 嘅coffee 好唔错,但又厌大远一路都"的"唔起个心肝去。知道佢原来系尖咀都有一间,而家个情况又Fit 到漏油,唔谂啦,即去!因为我唔系准备坐船,都搵咗一阵子,但远处见到佢大大只写住: Dun rush for a ferry, enjoy Unar coffee 就好有感觉,因为我唔应该赶住去饮咖啡,应该系享受搵到正咖啡嘅过程的。佢杯cappuccino 啲泡好滑,都好complicated 嘅味,heavy嘅。因为主要都系做准备上船过海嘅人生意,所以佢地方唔大,都系畀人攞走为主。铺出面都有两排櫈畀人坐住嚟饮,有船又可以即闪。我好多时间,所以坐铺入面,有啲吧台可以坐系度对住五枝旗杆。仲咁啱有班大妈跳舞,真系爽。

女友叫的特饮
cappuccino

铺出面都有两排櫈畀人坐住嚟饮,有船又可以即闪。

2015-02-28
cappuccino