2018-12-14 1452 浏览
飲茶來呢間,未講食物前要先彈吓張枱。每張枱腳都藏有大大個火鍋爐,全餐不停的頂著對腳。直坐又唔得,橫坐又唔係,全餐飯都坐得好辛苦,食完條腰骨其實已經彎左。腳已痺,下次真係 no way ! 其實加一張大少少的木圓枱面就可以解決問題啦,做得酒樓冇理由唔識 ....... 餐牌午市有呢張,都算應有盡有。幾欣賞佢D精美小食夠多選擇,連咕嚕肉、口水雞、蓮藕餅同沙薑豬手粒都有。又幾吸引既,不過今日想正正經經飲餐茶算了,所以只叫了點心。即磨咖啡都有?唔簡單喎!講返食物,水準正正常常,唔難食但味道冇驚喜,有改善空間。咖哩土魷 咖哩唔夠香,但土魷就幾彈牙幾爽口既。目測土魷有五件,下層係完全唔入味的蘿蔔,不吃沒損失。蝦餃蝦餃一客四隻,都夠大隻的,饀可以,但皮略為厚左D 。奶皇流沙包奶皇唔夠香,但都好味的。而且流沙質感比較稀,有灌湯包的感覺,飮奶皇湯一樣。蝦腸大大隻原隻蝦仁,加上瓜類,腸粉皮亦唔錯,襯熱食啦喂! 虎皮青椒同樣,魚肉煎得唔夠香。勝在份量大,少有一客四件噃。㷛仔飯就超多料,舖滿的。可惜少左D蒜蓉豆豉椒絲,少左D色少左D味。飯偏淋,沒有飯焦。埋單約 $250, 正常價。
飲茶來呢間,未講食物前要先彈吓張枱。

即磨咖啡都有?唔簡單喎!

講返食物,水準正正常常,唔難食但味道冇驚喜,有改善空間。

咖哩土魷

蝦餃
蝦餃一客四隻,都夠大隻的,饀可以,但皮略為厚左D 。

奶皇流沙包

蝦腸
大大隻原隻蝦仁,加上瓜類,腸粉皮亦唔錯,襯熱食啦喂!

虎皮青椒
同樣,魚肉煎得唔夠香。
勝在份量大,少有一客四件噃。

㷛仔飯就超多料,舖滿的。

埋單約 $250, 正常價。