2024-03-27 726 浏览
(利申平时好懒唔会写食评,但系呢一次好想投诉一下)两个人平日lunch嚟咗食lunch set,一个嗌串烧七盛盒($198),另一个嗌咗汁烧牛舌饭($128),再单点加多一串烧牛舌芯串烧($68) (因为真系好钟意牛舌)。坐咗喺吧枱,啲师傅喺面前烧串烧,望落唔错,果然个盛盒黎到系ok既👍🏻 但系‼️‼️‼️个汁烧牛舌饭嚟到嘅时候,完全o咗嘴😮啲牛舌一望落去就知道唔系汁烧,似煲咗10年多啲🙃劲深色⚫️望落去又好硬,一咬落去果然好似食紧一块好鞋既胶咁,又冇乜味,我食过咁多牛舌之中(真系经常食)呢个应该算系最难食!🤮🤮🤮尤其是明明佢个串烧牛舌系ok既(有少少臊但系质地都好),点解争咁远?!🤔睇吓啲比较图就知咩事⋯其实一开始见到汁烧牛舌呢几个字,以为会系用薄片牛舌真系蘸啲汁黎烧(其他舖头普遍应该会咁),点知⋯⋯😅😅😅滴晒汗。跟著就观察到隔篱左右都系嗌串烧七盛盒,大家请好好考虑啦⋯⋯
(利申平时好懒唔会写食评,但系呢一次好想投诉一下)

跟著就观察到隔篱左右都系嗌串烧七盛盒,大家请好好考虑啦⋯⋯
「汁烧」(右)vs 串烧(左)牛舌⋯
「汁烧」(上)vs 串烧(下)牛舌⋯