本来平时只系睇 无出个post 今日忍唔住要出希望救到大家 我宁愿唔食 以后都唔会再去呢间餐厅搬左黎大角咀都有六年。开头见屋企楼下有间好光好大既茶记。本人对茶记要求无乜特别 始终明白一分价钱一分货 茶记只系填饱个肚既餐厅 食左几年好正常无特别 之后过左几年。可能疫情关系 佢大铺转细铺 我都依旧有去食野。但转左铺之后 餐厅工作人员服务其差 食物质素唔多讲(明白茶记唔通要有酒店质素咩)但份量可否正常啲。 讲返正题 两个人去食叫左个雪菜肉丝米粉 火腿炒旦 冻柠茶我就叫 五香肉丁鸡翼太阳蛋出前一丁 热咖啡 个雪菜米叫左5秒即到(绝对无吹水) 个米粉硬既 雪菜冻既 好明显系整定加汤落𩠌就出 炒旦野饮正常我个面啲肉丁得三粒 仲要有粒得半粒 肉丁本身都细粒 仲要得半粒(好似仲要加钱)我就问下个员工 系咪不嬲都系咁 但理都唔理我 仲好似不屑我咁之后到我个面都食完 杯咖啡都未黎 就问员工 个答案系无杯 要等其他杯收左先有得出我一听到火都黎埋 都算数 我忍你 就转冻咖啡 个员工就改单加钱问题 又搅左几分钟 想饮杯野都咁辛苦叫个辣椒油 入面无渣 好明显系比人bug晒又无补给我只系想正正经经咁食一个正常早餐

本来平时只系睇 无出个post 今日忍唔住要出
希望救到大家 我宁愿唔食 以后都唔会再去呢间餐厅

讲返正题 两个人去食
叫左个雪菜肉丝米粉 火腿炒旦 冻柠茶
我就叫 五香肉丁鸡翼太阳蛋出前一丁 热咖啡

想饮杯野都咁辛苦
叫个辣椒油 入面无渣 好明显系比人bug晒又无补给
我只系想正正经经咁食一个正常早餐啫 点知食到一肚气
总之结论系。如果你想受气 难食而份量又小既就去啦
我就决定以后唔去
希望睇到既你 唔好去 救到一个得一个