2023-03-01
見到ig賣廣告 有個抹茶set去試下出哂事 已經唔係味道一般 而係放唔到入口嘅問題食物:1) 午餐set個豬鞍架 咁就$208+10%請問你覺得你呢個出品 呢個份量 呢個質素 對唔對得住個價錢老實講 味道一般 放得入口 但以份量同質素來講$108 都俾多佢2)抹茶set - tiramisu 巴斯克芝士蛋糕tiramisu 完全打破左我對甜品嘅概念 完全唔知自己食緊啲乜 個堆類似忌廉嘅乳液 只食到奶水同糖水混合嘅味道 而下面綠色嘅東西已經食唔出係咩 只知道係暖暖地(唔明點解會暖暖地)仲要一pat pat 個芝士蛋糕睇落好靚 但食落又乾又碎又無味 完全唔知原來係巴斯克食左幾啖已經食唔到落去 好浪費3)抹茶set - 抹茶特飲 抹茶玫瑰拿鐵兩杯都好靚 心諗 飲品無問題喇應該 都係搞唔掂玫瑰拿鐵個拉花好靚 聞落好香玫瑰味但飲落去 20%抹茶 40%奶 40%水嘅味道 姐係 有味嘅奶水我估唔到拉花咁靚但個味道反比得咁利害另外個杯一樣都係奶水咁 同tiramisu同一個味道同質感都係唔知自己飲左啲咩 有啲味道嘅綠色奶水咁飲左兩啖已經唔想再飲 真係無辦法4) 抹茶set - 抹茶窩夫以上咁多咁可
出哂事 已經唔係味道一般 而係放唔到入口嘅問題
都係唔知自己飲左啲咩 有啲味道嘅綠色奶水咁
飲左兩啖已經唔想再飲 真係無辦法
抹茶特飲 抹茶拿鐵
4) 抹茶set - 抹茶窩夫
以上咁多咁可怕嘅味道令我覺得對窩夫已經不抱任何期望 只係好肚餓 希望可以放到入口
足足等左一個鐘以上
賣相依然係好靚 聞落去好香嘅窩夫味
終於個窩夫係抹茶set咁多樣食物入面唯一可以放入口嘅
係暖嘅 但軟嘅?! 感覺似係整起左 放耐左 拎去微波爐到叮返熱俾你食咁
whatever 坐左粒幾鐘但都仲係好肚餓嘅情況下
唔理好醜 食埋個幾塊窩夫就起身走人