百味川 — 麻辣米線 & 酸辣米線最近去葵廣行街經過地下果層都會見到呢間唔係開左好耐嘅米線鋪,一直都想試下🧐。今次叫左兩個麵:-1. 自選米線 $28 — 麻辣微辣, 淮山麵,加豬頸肉$9、竹笙$9 👉Total $46:👍麵底可以揀米線、薯粉、淮山麵。淮山麵比九州拉麵再幼d,但質感完全唔同,比較爽口少少。都唔錯!-👎🏼個湯底完全冇麻辣味😞,第一啖飲落去酸酸甜甜咁,過多陣d 辣先出黎。與其話係麻辣,不如話係酸辣。(食到尾都食唔到麻果陣味😢)-💸d 餸少得過份!竹笙得3條(圍返要$3/條😱),豬頸肉得5-6條左右。好似叫招牌系列嘅餸會多d,抵食d🤔。-2. 招牌系列 — 百味小鍋米線 — 酸辣,薯粉 $47 (牛丸、雞肉、麻辣豬肚、豆卜)(右圖):✔️d料比自選米線多好多,抵食好多。-💯麻辣豬肚係成碗麵嘅亮點,食到花椒、麻味,但又唔會好辣,好好味。😍-😐 佢個酸辣湯底似鎮江骨果隻味,好似食緊鎮江骨麵咁。我就麻麻,睇個人口味🤷‍♀️。回頭指數:5/10 (好想再食佢個麻辣豬肚😋)
百味川 — 麻辣米線 & 酸辣米線

✔️d料比自選米線多好多,抵食好多。

回頭指數:5/10 (好想再食佢個麻辣豬肚😋)
2018-08-23