上次黎食lunch時見到個a la carte menu 咁吸引,所以就約左兩個frd一齊黎再試過。服務:今次明顯好過上次,不過仍需改進!1) 當日收早左,所以就早左上去和牛到研究個餐牌。一入到去就有人招呼我埋位坐,重介紹我Happy Hour 既唔同drinks。親切左好多。2) 食物一窩蜂黎,張枱又唔夠位擺,攞餸黎既姐姐仔又唔多願郁,要我地快速地清碟先夠位放。3) 食完飯攞返上次黎食野時開嗰張VIP card時先知道上次冇人幫我儲到分。 今次幫我地嗰個哥哥仔好有耐性地幫我地調查同解釋。佢話當日既人比較新,所以好多人既單都冇記錄到。Sorry,因為冇左張單所以冇得補返比我地。味道:Happy Hour 買一送一飲品:Cassis Soda:HK$ 65;冇乜酒味,好似飲緊提子梳打咁。 Beef Carpaccio:HK$ 95;肉質ok,不過冇乜牛味,而且橄欖油味太濃,胡椒味太淡,頗失敗。 Grilled Wagyu Sashimi:HK$ 95;牛肉味比第一味重好多;面頭既蒜片好脆;個汁酸酸地教得唔錯,好醒胃。挽回好多味道分。推介一。 麵包:聲稱自製;夠熱且皮脆心軟,讚。 Rill
服務:今次明顯好過上次,不過仍需改進!

味道:
。推介一。
 麵包:聲稱自製;夠熱且皮脆心軟,讚。
 Rillettes:HK$ 50;味道好似有肉味既醬,連包食好有 "tuna sandwich" feel。
 Salmon Carpaccio:HK$ 80;三文魚本身鮮甜嫩滑,輕微地配上wasabi,蔥同甜醬感覺好新鮮。推介二。
 Ebi Pincho:HK$ 58/四條;蝦身好爽,個皮炸得脆而不油,好好食。唯一問題係menu話辣,而我唔係好食得辣既人就覺得唔夠辣
。推介三。
 Wagyu Yukke Tartar Style Served w/ Baguette:HK$ 75;味道過得去,不過碟餸唔夠涷之餘,咬落重好黐口,槳住哂。認真油麻地。
Assorted Sushi:HK$98 (2 pc of wagyu, grilled salmon & grilled maguro);壽司飯係暖既
 Salmon Sushi:獨立叫要$18/件;被輕輕辣一辣過既salmon半生熟,好滑;面頭有少少mayonaise同甜醬(teriyaki sauce?),配撘幾得意幾好食,三款之中最正。
 Wagyu Sushi:獨立叫要$20/件;如圖所見(近薑嗰兩件),好大pat肥膏,真係幾驚吓
。入口胡椒味好濃,不過意外地同個甜醬又幾夾bor。
 Tuna Sushi:獨立叫要$20/件;喺面既wasabi唔係好勁,入口時食倒好香既紫蘇葉味,加埋個甜醬味道好特別。

Beef Carpaccio
Crispy bread
Grilled Wagyu Sashimi
Rillettes
Salmon Carpaccio
Ebi Pincho
Assorted Sushi
Wagyu Saikoro (Cube Cut Steak)
2010-05-24
Crispy bread