2018-08-25 68 浏览
放工後約左去食台式菜,於是決定左去美麗華隔離台式料理店,貪佢夠方便。入到去先知,佢唔只有台式料理,仲有其他菜式。青芥茉脆蝦球,蝦球炸得好爽脆,就算上面有一層青芥茉醬,都唔會令到蝦球變到好淋。加上少少酸、少少辣,好開胃。麻油雞湯,好香,而且飲得出好足料,因為味道好濃,唔係只有水而無湯料。而且好大窩,平均一人足夠飲到3碗以上。芝士焗龍蝦伊麵,好重芝士,而且一d都唔乾身,雖然係龍蝦仔,但唔會太細隻而無肉食。豆酥蒸海斑,佢無落豉油等醬汁去蒸,但因為魚上面鋪滿炸過嘅豆粒,加上魚肉一d都唔老,配搭起來好有口感。另外都有配埋豉油,唔夠味可以再點。我地都有叫到台灣菜(不忘初初黎嘅目的)鹽酥雞、肉燥飯、擔仔味,味道都相當地道,而且好啱我地口味;台灣A菜,類似油麥菜,炒得好香,而且唔會炒到過哂火。最多仲食埋甜品先走~~

我地都有叫到台灣菜(不忘初初黎嘅目的)

最多仲食埋甜品先走~~