2012-03-18 47 浏览
睇雜誌話呢間排晒長龍嘅米線,今日就來試下。星期六lunch時間都見唔到人龍,呢度標榜豬排就order來試下。🍜酸麻辣豬排撈~~先講豬排確實唔係用鬆肉粉勁乸嗰種,淋得來仍有肉嘅纖維,但略稴油左d同埋無味,唔算出色。個汁有麻嘅感覺,但唔辣,亦完全無酸味,基本上除左有麻感覺之外就完全無味,酸味完全來自面頭嘅酸菜,但如果淨食酸菜就會太酸太咸,酸菜同粉一齊放入囗味道都融合唔到,因為酸菜太大粒d味分開晒水晶粉太淋無口感。總括來講:整個撈粉只有麻感覺無乜味,豬排無特別,唔算出色。酸麻辣手撕雞~~這個反而比招牌豬排好,其實個汁同撈粉一樣,但係個雞應該一早撈定,雞肉吸晒d味,帶有麻香少少酸不太辣,好易入囗🍜酸辣雞亦紅薯粉~~個湯完全無味本人鍾愛有口感所以認為紅薯粉較好,雞亦係全餐最出色的,佢選用細隻雞亦,比較容易食,皮較少,炸得很乾身不太油,最好係佢勁入味🍜雞亦蕃茄米線~~湯底失敗個蕃茄味好假完全無新鮮蕃茄味又太甜,唯一讚嘅係有薯仔同埋夠大碗。唔覺得值得去排長龍的一間食店,令我再返去嘅只有雞亦。
唔覺得值得去排長龍的一間食店,令我再返去嘅只有雞亦。
2012-03-17