𝕎𝕚𝕥𝕙 𝕥𝕙𝕖 𝕒𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕚𝕟𝕘 𝕗𝕠𝕠𝕕 𝕒𝕟𝕕 𝕒𝕟 𝕒𝕕𝕠𝕣𝕒𝕓𝕝𝕖 𝕥𝕒𝕥𝕒𝕞𝕚 𝕤𝕖𝕥𝕥𝕚𝕟𝕘, 𝕤𝕒𝕪 𝕀𝕥𝕒𝕕𝕒𝕜𝕚𝕞𝕒𝕤𝕦🙇🏽‍♀️餐廳開左一段時間,第2️⃣次到訪享用晚餐係另一個感覺✨,放工後同好友食好東西既心態可以用叉電黎形容😆。晚上既餐廳一定比中下午多客人,氣氛更高漲🪅,自然就order多幾款食物👽。揀左兩款清新前菜🌿:柚子醬油吞拿魚他他🐠,oh yes花花擺盤🌸太可愛,少女心湧現🌞;吞拿魚加上柚子醬油🍋整體唔會太油膩。另一個係香梨松葉蟹沙律配梅子醋,香梨🍐同松葉蟹🦀️都比較鮮甜,加少少酸酸梅子醋中和返,開胃之選🏵️。🪷Yuzu Tuna Tartare Monaka | $138🥗Pear · Snow Crab Salad · Ume Vinaigrette | $138諗住黎個完整套餐感覺,所以主菜就只係嗌一款,怕太飽無位置食甜品👀。蒲燒鰻魚燉飯呢個risotto combo都係第一次見,就你啦🫵🏽!唔好以為呢個日式便當盒份量好少,一打開滿滿的鰻魚鋪面🐟,下面燉飯有忌廉成份一定夠滿足🧏🏽‍♀️。🍱Grilled Eel Risotto | $188係揀前菜主菜前,

🍱Grilled Eel Risotto | $188

係揀前菜主菜前,其實已經悄悄地決定好要試呢個甜品🫣抹茶奶油芝士配白玉丸子及焙茶脆餅。喜歡茶味items既大家一定要試試,其實有d似分開版既matcha tiramisu👄。Mascarpone唔會話好濃芝士味,就是本身唔好cheesecake都可以俾個機會佢⛄️。特別想知道焙茶脆餅製作比例係點🤎,唔太甜又夠脆,保留到適當茶味。呢個甜品絕對係完美既finale🏁!

🍡Matcha Mascarpone · Mochi · Hojicha Cracker | $88

飲品方面揀左冷熱各一🤖:凍抹茶拿鐵有冰都無阻茶味濃🍀,如果唔係食飯慢慢嘆,一定好快飲完🤪。烤甜番薯拿鐵就暖笠笠好舒服🐣,顏色和諧之餘,仲有d蕃薯粒粒增加口感🔸。

🎍Matcha Latte | $52
🍠Roasted Sweet Potato Latte | $56

有榻榻米座位既餐廳係🇭🇰的確唔多,個個都大讚可愛有feel,當然要襯埋大地色系衫影相就更靚🐿️。不過坐得耐都會腳痹🤣,不妨落地攞埋份甜品去另一個位打卡🫶🏽。

另外特別一提係店員服務態度好好💁🏽‍♀️,亦主動過黎睇下有咩需要或收起用完碗碟✳️。我同好友傾計太投入,原來餐廳準備關門,但店員都無催趕🤭。