有段時間沒吃串燒放題了 , 因為都容易比較熱氣 , 都係平時三五知己湊齊人數才吃的適逢呢間觀塘串燒屋就公司附近 , 就放工後試一試下佢我食的是9:30宵夜時段 , 價錢較為相宜雖說是平日宵夜時段 , 但都早已座無虛席店舖不算很大 , 始終也是行平民路線環境乾淨企理 , 坐得尚算寬敞 , 店員也殷勤有禮先睇睇飲品櫃裡,小食,凍食,甜品等均任拎, 除罐裝紙包啤酒外, 更有像甚自家製的涼茶,薏米水等再睇睇menu , 分3part 醬料一應俱全 , 落單後一兩分鐘就到枱 , 抽風方面值得一讚 , 唔會成身燒肉味粟米及牛油什菌 - 無得輸 , 係可能需要D時間燒熟佢,中段先食到日式豆腐 中華沙律 - 發揮正常台灣腸及螺肉 - 作為餐前小吃亦唔差啫喱及泡芙 - 甜品中較為推薦此兩味 , 尤其泡芙有驚喜串燒方面值得一提的有牛西冷及牛肋條 - 肉味香濃 , 脂肪亦頗均勻 , 牛肋條有咬口亦不錯 , 相對本人較為前者豬頸肉 - 爽口彈牙,油脂豐富鯖魚及秋刀魚 - 較為多骨 , 鯖魚燒得微燶 相當可口 , 後者留意較為易燒燶芝士獅狗卷及牛筋丸 - 濃濃釀入芝士卷心 , 牛筋丸彈牙肉味足 , 兩款均為丸類
適逢呢間觀塘串燒屋就公司附近 , 就放工後試一試下佢
我食的是9:30宵夜時段 , 價錢較為相宜
雖說是平日宵夜時段 , 但都早已座無虛席
店舖不算很大 , 始終也是行平民路線
環境乾淨企理 , 坐得尚算寬敞 , 店員也殷勤有禮

再睇睇menu , 分3part
日式豆腐 中華沙律 - 發揮正常
台灣腸及螺肉 - 作為餐前小吃亦唔差
啫喱及泡芙 - 甜品中較為推薦此兩味 , 尤其泡芙有驚喜
串燒方面值得一提的有
豬頸肉 - 爽口彈牙,油脂豐富
芝士獅狗卷及牛筋丸 - 濃濃釀入芝士卷心 , 牛筋丸彈牙肉味足 , 兩款均為丸類必點之選
網燒:
厚燒至子 - 預期之外好食 , 蛋香味重
蠔及青口 - 兩款也是必點之選 , 天然有海水味 , 新鮮唔腥 , 大細適中 , 配搭蒜蓉助功 , 美味之極
一口牛,安格斯牛肩肉 - 網燒之主力 , 牛香濃郁 , 一口咬入滿口脂肪爆發
炸物:全部均即叫即炸熱辣辣 , 唔係翻炸
炸生蠔 , 炸吉烈蝦 , 炸蝦餅 , 魚餅 , 豬肉春卷 -此幾味都相當出色 , 建議必試 , 脆脆香口
榴蓮波波 , 紫薯餅 , 椰汁球等流心類非常好食 , 暖心流出汁液 , 惟小心燙口
我同朋友每人都食左各4粒以上 , 如果街邊單點8-10蚊一粒都唔過份
炸物類可能比一般日式放題店更為出色

埋單連加一接近220 , 都幾抵食 , 朋友們飽到差D嘔sosad