2019-08-29 595 浏览
因為撞正restaurant week, 所以book 咗嚟試晚餐。個course 好飽,我哋兩個女孩食到最後的paella 同 Churros 都食唔落。。其實唔止我哋,見全倒其他枱好多都打包咗個飯走。Starter 上咗個 ham 拼盆,送酒幾好,quality 都好,但可能我哋冇飲酒,所以食得多有啲咸同埋分量都多。之後仲有幾個starter/tapas, 都係比較適合送酒,濃味同咸。味道我覺得ok但唔係我expect嘅米芝蓮菜式水準。但到個main 就好有驚喜!有個 cod fish 同 Wagyu beef。個魚入口即溶,個牛又好軟熟。成晚最impressed就係呢隻個菜!(最好食的竟然冇影相)可惜之後個paella 真係唔掂!一字記之曰「咸」。。。因為又飽又咸,個飯都冇乜食。最後甜品係個Churros(西班牙街頭小吃),唔係唔好食,但你幻想下好飽嘅時候俾個牛脷酥你做甜品..大概如此囉。。佢唔係唔好食,但唔係樣樣好同埋樣樣都咸,我相信係個view搭救令佢成為米芝連推介。。

可惜之後個paella 真係唔掂!一字記之曰「咸」。。。

因為又飽又咸,個飯都冇乜食。

2019-08-26