今日係維園做義工,到2:30先放飯,由於唔知天后附近有咩好食,之前睇書又見過話有間叫華姐既食牛腩好出名好食,於是提議去試下,可能岩岩過左lunch時間,同一組義工既,我&另外3個人,2男2女去試下食,入到去,見唔到有位,念住要等,點知話4個,竟然有位,唔出奇,望住去個待應指住個方向行,一望,哇,角落位,但望見女仔唔介意就照入去坐,一坐底,望一望食乜,但其實個價錢吸引我多d,算,可能貴d冇乜所謂,好食就得,1個女仔就叫墨魚丸面($22),另外個女仔&男仔就叫牛腩河(2個都$30),我就叫左牛腩膽膽面($35),&4個都叫左豆漿($6杯),一黎到,好香麻油&麻醬味,一食,味道唔錯,面質ok,但牛腩少,而且肉質唔多好,可能黎得唔合時,變左我主要食碗膽膽面+2舊牛腩,其他牛腩都分左比女仔食,因為碗野真係ok細下埋單我$41,又唔係好飽,可能去大家樂個堆食個飯重飽&重平,總括而言,評論上都唔算得上好食,都可以話一般~

2011-11-27