2008-03-27 6 浏览
3月2日, 諗住請個朋友食飯當慶祝生日, 但出到嚟都唔知食乜好, 決定走入去通菜街睇睇,最後一行四人走咗嚟呢間「意房菜」,我哋可能早入嚟, 所以好多位, 但坐咗一半, 約八點左右,竟然坐滿晒人呀!! 睇嚟呢間嘢都唔差架喎~~諗咗好耐, 終於決定叫個「法意二人餐\」($168),另外要多個「豬仔骨套餐\」($59) 及「鵝肝牛柳扒套餐\」($65),個「法意二人餐\」勁多嘢食, 有成十三樣餸咁多!!先嚟煙三文魚沙律, OK 啦! 叫做足料既!兩個套餐\跟一個忌廉湯及蒜蓉包, 出奇地幾好食!跟住係我哋個二人餐\既酥皮湯, 熱辣辣, 又係唔錯喎~呢個係芝士雜菜, 可能食既時候已經凍咗, 麻麻哋。黑椒牛柳粒, 普通! 呢個係跟豬仔骨套餐\既焗元貝, 幾好味。二人餐\既炸魚柳(前)、炸芝士條(後左)及炸雞柳(後右), 全部都幾好味!「豬仔骨套餐\」, 豬仔骨都係意粉屋好食好多, 但呢度既薯仔又超好味!「鵝肝牛柳扒套餐\」, 片鵝肝真係細到丫................. 仲要唔好食, 鯹既!同埋唔知佢\塊印度薄餅想點囉! 反而呢個二人餐\既「
3月2日, 諗住請個朋友食飯當慶祝生日,
但出到嚟都唔知食乜好, 決定走入去通菜街睇睇,
最後一行四人走咗嚟呢間「意房菜」,
我哋可能早入嚟, 所以好多位, 但坐咗一半, 約八點左右,
竟然坐滿晒人呀!! 睇嚟呢間嘢都唔差架喎~~

諗咗好耐, 終於決定叫個「法意二人餐\」($168),
個「法意二人餐\」勁多嘢食, 有成十三樣餸咁多!!

先嚟煙三文魚沙律, OK 啦! 叫做足料既!
兩個套餐\跟一個忌廉湯及蒜蓉包, 出奇地幾好食!

跟住係我哋個二人餐\既酥皮湯, 熱辣辣, 又係唔錯喎~

呢個係芝士雜菜, 可能食既時候已經凍咗, 麻麻哋。

黑椒牛柳粒, 普通!

呢個係跟豬仔骨套餐\既焗元貝, 幾好味。

同埋唔知佢\塊印度薄餅想點囉!

反而呢個二人餐\既「豬仔髀」又唔錯喎~~ 好香口, 可惜食既時候已經飽...
二人餐\裡面仲有兩隻焗元貝, 不過唔記得映相, 味道同跟套餐\既一樣。

最後二人餐\仲有碟「鵝肝鴨胸配意粉」, 鵝肝又係超細片同唔好食,
但個意粉就好得, 雖然已經超飽, 但仍然食得出好味!!

餐\飲我叫咗杯「青蘋果乳酪」(餐\加$7), 又幾好味喎~~
老公杯「荔枝乳酪」(餐\加$7) 都唔錯, 不過我個杯好飲啲~~

Final 仲有個「火炙雪山」, 外面麻麻哋, 裡面個朱古力雪糕最好味!
另外284 佢\哋有個Tiramisu, 佢\哋話都OK。

今餐\勁飽, 埋單$337, 都幾抵食喎~~ 不過食物質素只屬中等,
同埋啲位比較窄, 職員服務就一個個啦~~
有機會都會考慮再幫襯既~

Ref : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=6028