2022-11-17
❤️土瓜灣 禮𝐒𝐚𝐤𝐞 𝐁𝐚𝐫 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭🐷前幾日同媽咪享受居酒屋料理🥰 禮Sᴀᴋᴇ Bᴀᴿ Pᴿᴇsᴇɴᴛ分別有3間分店:太子•九龍城同土瓜灣~三間分店都走木系風~土瓜灣分店嘅特別之處就係一入門口就有一個大大月球映入眼簾👀 仲陳列左大量清酒,岩哂同三五知己黎飲下酒食下串燒輕鬆下🤭👅夏日祭生蠔(兵庫縣室津生蠔)✨️▪︎超級推薦!個人好中意食日本生蠔!😍 大大隻,肥美爽甜🤤 有三種食法,可以先食原味,亦可以配檸檬汁🍋或醋汁~酸酸甜甜特別開胃☺️👅刺身5點盛🐟▪︎分別有吞拿魚赤身•油甘魚•深海池魚•帶子同牡丹蝦🦐 深海池魚係秋季當造🍁,我特別鍾意因為有滿滿油脂感😆 另外吞拿魚刺身好有驚喜!🤩 因為一般坊間嘅赤身都係偏瘦,而且質感似橡皮膠😖 但係呢間既質感係非常之滑嫩,毫無一點腥味,頗高質!💋👅月見免治素肉棒🍳▪︎店家非常之貼心,知道宜家好多人都奉行健康素食主義,就將平時熱門串燒月見免治雞肉軟骨棒改變成為素肉棒😋 素肉同雞肉嘅質感可以話係一模一樣,沾上醬汁同生雞蛋一齊食,質感變得更滑溜,而味道變得更有層次🤤👅蟹膏玉子燒🦀👅沖繩炸雞🐥👅串燒:媽媽鹹蛋豬肉棒 🐽× 雞腎🐤×亞波美手羽先🐣
❤️土瓜灣 禮𝐒𝐚𝐤𝐞 𝐁𝐚𝐫 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭
👅夏日祭生蠔(兵庫縣室津生蠔)✨️