2005-11-28
同男友行好景時見到o的宣傳單張,想起d飲食雜誌都有介紹過,話d裝修好靚好有情調同好有誠意咁,於是同男友躍躍欲試,反正大家行到好累想搵地方歇腳,順便食埋晚飯.我覺得其實唔係太難搵,但一去到門口睇睇餐牌,發現竟然無甜品一欄,即係無cake食,對於嗜甜品的我同男友有點卻步,但一場來到,門口張貼o既剪報亦講到好掂咁,都膽粗粗入去試下啦!點知入到去發覺o的裝修其實不外如是,o的waitress問我地想坐露天定入面,我地嫌出面d人太嘈,所以揀入面有流水景o個d卡座坐,點知坐左無幾耐,個waitress話我地張四人卡座已被人訂左,我話坐後面一張,但又畀人reserved,但我地見其實坐開o個張根本無被人訂到,都無放留位牌o既,另一張就有放,我覺得係佢地根本唔想畀我地坐4人位,但係o個d兩人位卡座好鬼窄好迫,根本唔會有人願意坐囉,而且o個時佢又唔係full,無論露天定入面都仲有大把位,佢開頭帶位又唔講明喎,又話畀我地自己揀,講大話,最後我地唯有出去露天,又係要坐張好細o既兩人檯.如果唔係我同男友都誤會大家好想幫襯,我地一早就掉頭走人,但既然揀左留低,就求其最低消費一人叫一杯飲品囉我地叫左一杯荔枝汁乳酸
我地叫左一杯荔枝汁乳酸($32)同一杯白朱古力奶($26),我覺得好一般囉,味道無咩特別,都係一般樓上cafe o個d質素,根本唔值呢個價,我之前去魚一丁,神魚,和民呢d食府飲o既仲好飲,都唔使呢個價錢.
我見o的雜誌講到佢地d食品飲品點好點好,實際都係無咩特別咋o麻,我男友就話鍾意杯白朱古力奶,但我覺得佢係純粹本身口味鍾意飲呢款野,而且外面少見白朱奶,所以佢先覺得好飲,不過男友最後都同我一樣係對呢間野好失望同劣評,飲完野就雙雙閃人,以後都唔會再幫襯!!!
p.s.最後到我地走o既時候, 所謂被人訂左o既卡座都係無人坐o既,而店內仲有好多吉位,根本無必要迫客人坐d好窄好迫o既位,差勁>.<