2019-08-01 281 浏览
唐記抵食又多選擇✨放假唔知食咩好, 係商場行行下見到唐記, 於是就揀左幾款野食外賣返屋企做午餐😊雖然午飯時間好多人排隊, 但店員姨姨好快手又有禮貌, 唔駛等好耐就有得拎走👏🏻除咗傳統既酒樓蒸飯之外原來仲有幾款客飯可以揀, 有咖哩飯滷肉飯同埋豬軟骨飯我就試左豬軟骨飯🍛 ($29), 有4-5舊豬軟骨, 仲有D薯仔, 全部都炆到好淋👍🏻加埋甜甜地既汁, 撈飯一流飯量都唔少, 絕對夠飽肚😋另外都買左個蒸飯俾媽媽, 唐記既肉餅飯不嬲都有保證我地揀左章魚肉餅飯 ($27) - 最鍾意蒸飯既飯夠乾身, 唔會淋pat pat但又唔過硬, 呢點唐記做到! 肉餅有唔少章魚粒🦑, 好味又有咬口鮮竹卷 ($18) 有3件, 包左D肉、紅蘿蔔絲、木耳絲等等, 吸左醬汁好入味又有口感唐記既飽大個又軟熟, 同埋有好多選擇, 無論鍾意食咸定甜都一定滿足到你所以我地再買多3個飽黎做下午茶 ($8/1個)香菇雞肉包🍄 - 平時比較少見呢款飽, 食落D冬菇好香, 令我諗起北菇蒸雞😆 唔錯!奶黃飽/ 黑麻蓉飽 - 2款甜既飽都係爆晒餡, 2款都好好味尤其係黑麻蓉飽既黑芝麻超級香, 又唔會太甜唔會膩, 推介☝🏻
唐記抵食又多選擇✨

飯量都唔少, 絕對夠飽肚😋
另外都買左個蒸飯俾媽媽, 唐記既肉餅飯不嬲都有保證

所以我地再買多3個飽黎做下午茶 ($8/1個)