2022-07-01
第一次去呢間Cafe,佢賣點都係環境優美適合打卡。同朋友去完呢間餐廳,食嘢去都埋單都冇乜問題。埋完單比完錢之後見到店內有其他空位,咁我哋就坐咗去其他靚啲嘅座位影相。佢唔同枱上都有幾樽唔同款嘅花花,咁我哋咪拎嚟影相囉。見其他冇人坐嘅枱上高嘅花都幾靚😍,所以拎咗去我哋坐嗰個位影相打卡,諗住臨走嘅時候先擺返原位。點知個外籍店員走埋嚟鬧我地,用惡劣嘅態度話啲花唔可以周圍擺喎,話啲花咁擺係佢哋店舖嘅設計喎,唔可以亂郁喎 😡 。咁我朋友咪即刻say sorry,但係佢仲要用佢啲奇怪Accent 用英文同我哋講 :This is not a playground.哇! 😤當堂即刻問晒號,餐廳冇文明規定話唔可以拎起啲花,咁我拎嚟影相有咩問題呢?🤔仲要話我哋整爛啲花,真係嬲到上心口! 呢間嘢啲外籍服務員冇禮貌到爆,真係唔會再去!費事谷到一肚氣!