當我0係Mc Cfae落order後收到一個令我心情矛盾的電話,原本想外賣呢份餐回家的我,還是決定獨自一人在M記慢慢飲Caramel Latte 及蘋果批,再慢慢仔細的想想吧!但係Mc Cfae那邊只有3張桌,皆因無位,還是到其他普通的座位坐就好了,幸好那兒的環境不會很嘈吵,可以俾我慢慢再思考1番! Caramel Latte 焦糖鮮奶coffee(凍) $21約500ml左右~少冰!! 雖然要少冰,.但係都幾冰凍~個counter只有1個男職員在沖coffee而已~多1個職員幫手會加快效率呢~...>_< 焦糖cream打得唔夠挺身,所以不是太美觀~攪拌之後飲,焦糖的味道便突出~再加$15 試下新推出的蘋果批~真係幾大件,想不到是那麼厚身的1件~個批的邊緣味道及口感也不錯,唔會好重牛油味!表面光澤明亮~具焦糖味的蘋果一片片在批的置頂上,還有蘋果茸及少許提子粒夾在中間作為餡料呢~非常滿足!!不過略為甜的~如果淡味返少少會更加好~
蛋糕飾櫃~有好多款cake!

衝動式的消費餐牌!

只有1名男職員默默工作

Caramel Latte 焦糖鮮奶coffee(凍)

可惜泡沫打得唔夠挺身~

本身叫左外賣的蘋果批外帶盒,很高尚~

再加$15 試下新推出的
蘋果批~

外帶的蛋糕盒~很高尚~

餡料十足的蘋果批~

餡料很多的蘋果批~

蛋糕飾櫃~有好多款cake!
衝動式的消費餐牌!
只有1名男職員默默工作
Caramel Latte 焦糖鮮奶coffee(凍)
本身叫左外賣的蘋果批外帶盒,很高尚~
外帶的蛋糕盒~很高尚~
餡料十足的蘋果批~
餡料很多的蘋果批~