2018-05-29 264 浏览
講起食Pizza,相信好多港人都會諗起Pizza Hut果D港式Pizza,咩芝心批,扭扭批,但其實正宗既Pizza就只有一個厚度,絕少整色整水,鍾意食野既我,一直都好想試下唔好以為工業區就冇好野食,觀塘工業區近年多左唔少好野食,因為鋪租低左就自然可以投放多D落食物質素到。雖然係工業區,但位於駱駝漆大廈既呢間店,一D都唔難搵,未入門口已經聞到陣陣既Pizza味==============================裝修簡潔舒服,伴隨住舒服既音樂,係同三五知己聚腳既好地方因為係下午黎食,所以冇乜人唔洗逼點左個二人餐,有個14吋Pizza,仲有個主食同兩罐野飲,其實都幾多,因為怕食唔晒唔敢叫意粉,只係叫左個沙律意式煙燻火腿沙律首先係沙律菜夠新鮮,然後其實我都幾怕食生火腿,因為好怕豬騷味,但佢既火腿唔會有呢個問題,另外加埋D醋,成個沙律就更好食,味道配合得更好意式肉腸薄餅其實我對14吋冇咩概念,上到台先知原來咁大塊,開始有D怕食唔晒呢個放左意式腸、燈籠椒、蘑菇、莫扎里拉芝士同埋奧勒岡香草既Pizza,岩晒我呢種鍾意食濃味野既食肉獸。意式腸腸味香濃但又唔會太咸,同芝士又融為一體,互相提升,

裝修簡潔舒服,伴隨住舒服既音樂,係同三五知己聚腳既好地方
因為係下午黎食,所以冇乜人唔洗逼

意式煙燻火腿沙律
意式肉腸薄餅
呢個放左意式腸、燈籠椒、蘑菇、莫扎里拉芝士同埋奧勒岡香草既Pizza,岩晒我呢種鍾意食濃味野既食肉獸。意式腸腸味香濃但又唔會太咸,同芝士又融為一體,互相提升,薄餅餅底鬆軟,小麥味香濃,而且份量足夠,就算係男士同兄弟黎食都唔洗怕會爭食。

又點可以少得經典既拉絲鏡頭
呢到有少少唔同既地方係佢冇用碟放既,係用左呢種特製碟邊向內彎既紙碟,方便客人用黎食Pizza,可以係呢D小地方到睇得出店家既巧思

另外呢到有芝士粉可以隨意加,鍾意食芝士既我又點會放過

食得好滿足,又好味份量又夠,埋單都只係二百幾
已經只係叫左沙律,我同女友兩個人食幾乎食唔晒
一定夠三位細食既女士食
如果叫埋意粉,分分鐘四位女士都夠食
睇黎又多一個尋味地點
2018-05-26