2019-03-17
日本人氣pancake嚟咗香港一直都未有機會試,啱啱銅鑼灣有新舖,近近地終於可以去試喇~~~銅鑼灣店係世貿隔離,門口對住景隆街,好易就搵到喇~~一入門口就左手邊就有張橢圓形既餐枱,有棵樹同少少動物公仔,直望就係好多張4人枱,仲有怪叔叔既掛畫添~~咁我地揀左坐橢圓形枱,一黎空間大d, 二黎光猛好多, 3黎有個巨型pancake可以俾囝囝玩疊高高餐廳仲有放上櫈既BB櫈仔添,帶埋小朋友黎都唔怕喇~~~Menu 好多選擇,有咸點亦有甜點~~本身諗住試梳乎厘pancake, 但過左時間冇得食了。。。下次要再早d先得~~而甜點多數有朱古力、焦糖咁⋯⋯又唔想俾囝囝食~~所以最後叫左個咸既pancake 加杯蜜桃沙冰~~因為食物即叫即製,未有得食就俾囝囝放下電~橢圓形枱周邊都算大範圍,可以俾佢走下,玩下pancake公仔~~仲可以玩埋枱上面勁cute既動物公仔~~我地點左個煙肉炒蛋pancake,黎到嘩左一聲~~除左係大大份之外,仲俾佢個2塊厚切煙肉吸引住~~話明pancake 專門店,梗係要試左塊pancake先啦~~切落已經覺得幾鬆軟,食落堅係soft喎~~之後再試埋煙肉,睇落以為會好油膩,食落又
之後再試埋煙肉,睇落以為會好油膩,食落又唔覺,少少咸少少香口~~如果覺得膩,仲可以食下旁邊既沙律菜和一下先再食~~
炒蛋就好有奶香,唔會炒到好老咁~~
不過食哂成份會飽到上心口,就算囝囝幫口都係會勁滿足
煙肉炒蛋班戟
至於蜜桃沙冰就好清甜,冰冰打得好碎,蜜桃味都濃,但又唔似係糖漿既死甜味~~食完咸既pancake, 飲一啖中和左咸味,very good~~
蜜桃沙冰
完全冇諗過一間賣甜點出色既舖頭,咸點都一樣咁出色!!