2020-04-25 65 浏览
终于完结咗忙碌嘅一星期,Boomark咗忌廉乌冬都有一阵子,加上好耐无出过港岛区,顺便食野买野放松下。题外话,之前有食过百乐中心另一间餐厅,发现呢间同之前个间格局同装潢8-9成相似,唔知大厦其他餐厅系咪都系咁,几有趣。-美式顶级牛里脊套餐 $178内有美国牛里脊、芝士大啡菇、大量炒洋葱。牛里脊肉身颇丰厚,尺寸虽然唔太大,不过入口够满足。放上小铁板上烧一烧,即使烧㶶咗少少,肉汁依旧,牛味不俗。以呢个价钱而言,如份量再多啲,性价比会更高。*烧肉时要小心弹出嘅油脂,如店家可以供应小围裙就更好,因为好易弹到衣物。芝士大啡菇几有惊喜,芝士加入香草及洋葱提味,大啡菇多汁有韧度,食得出几新鲜。-咖喱忌廉鸡肉乌冬 $78忌廉乌冬可谓令我又怕又想试,因乌冬上一大堆嘅忌廉总令我惊有伏,但原来食落系几正常。将忌廉同咖喱乌冬拌匀,微辣之余,乌冬口感多咗一份轻盈同滑溜感。-咸蛋薯条 $38因为惊食完主菜唔够饱,叫多咗一份咸蛋薯条。食到咸蛋起沙嘅质感,香草提升香气。咸香薯条配黑松露酱都唔错,有助减轻咸蛋嘅腻感。

-美式顶级牛里脊套餐 $178
美式顶级牛里脊套餐

-咖喱忌廉鸡肉乌冬 $78
忌廉咖喱鸡肉乌冬

-咸蛋薯条 $38
因为惊食完主菜唔够饱,叫多咗一份咸蛋薯条。
食到咸蛋起沙嘅质感,香草提升香气。
咸香薯条配黑松露酱都唔错,有助减轻咸蛋嘅腻感。
咸蛋薯条

2020-04-18