依間主打滑蛋吐司店近日搬家了😉新店以木系為主📦食物方面有各款人氣吐司、定食、米漢堡、甜品等等😛店內大約有6張2-4人枱, 當日星期日去, 都預計要排隊先食到, 結果我11:10分到達拎飛, 等左一個鐘後成功入座😂🙊等既時候店員會提供冰水比客人飲用👍🍞ʙʀᴇᴀᴅ·金莎軟殼蟹滑蛋盒子吐司 $70﹟可能食前有少少期望, 結果食落係無咁驚喜的😂個麵包夠軟熟, 但略嫌唔太夠香脆, 軟殼蟹比想像中細隻, 唔係好實肉, 但食落都唔會太油膩🙂隻蛋炒到熟曬, 稱不上滑, 但份量夠足😅醬料主要食到甜甜地既蜜糖芥末, 唔係好食到有鹹蛋黃香🙈旁邊嘅甜蕃薯條唔脆身, 變咗食番薯乾咁😣🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 焦糖雞蛋布甸盒子吐司 $60﹟賣相十分誘人, 吐司中間冚有布甸🥰食落多士軟熟, 但都係略嫌唔夠脆身🤔整體口感食落不錯, 個布甸不是走creamy/實在路線, 係輕滑溜得黎凍凍地咁, 同熱多士形成對比😂蛋香就差咁啲🙃🥤ᴅʀɪɴᴋ·招牌奶蓋咖啡 $48﹟飲品造型有隻雞蛋係面頭, 幾可愛🍳🐣主要飲到啲咖啡味, 奶蓋味感覺被蓋過, 兩者唔係太混合到(可能我手殘?!)🙈專登去撩啲奶蓋層黎食, 就食到咸咸地味再加啲tiram

🍞ʙʀᴇᴀᴅ·金莎軟殼蟹滑蛋盒子吐司 $70

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 焦糖雞蛋布甸盒子吐司 $60

🥤ᴅʀɪɴᴋ·招牌奶蓋咖啡 $48
﹟飲品造型有隻雞蛋係面頭, 幾可愛🍳🐣主要飲到啲咖啡味, 奶蓋味感覺被蓋過, 兩者唔係太混合到(可能我手殘?!)🙈專登去撩啲奶蓋層黎食, 就食到咸咸地味再加啲tiramisu粉味😂而個質感都正常發揮既😆

🥤ᴅʀɪɴᴋ·竹炭黑芝麻鮮奶 $41
﹟大家望真啲個杯底就會見到原來有坐富士山🗻😍一黎到漸層都分明, mix完飲落芝麻味都夠, 都唔會太甜或者太奶😋👍