2018-12-27 728 浏览
朋友由澳門特意來香港過聖誕節,o係海港城外面影完相,攰攰地就搵間餐廳坐低食下野抖一陣。我哋叫左「意式凍肉拼盤」係由巴拿馬火腿、辣肉腸、煙三文魚、青瓜片、醃車厘茄、橄欖、火箭菜、配以南瓜沾醬以及意式麵包棒組成既一道前菜,巴拿馬火腿、辣肉腸配以火箭菜真心夾,咸香味一流,而且好惹味。意式麵包棒亦焗得好香脆,好似食緊麵包味既薯片咁。「焗麵包球」沾白蘑菇及蘑菇芝士醬汁食,麵包球焗得略為偏韌身,咬得牙仔都幾攰,不過佢既蘑菇芝士醬汁真心唔錯,蘑菇汁香滑味濃。「美國薄餅」主要材料為辣肉腸、水牛芝士、蒜蓉油、巴馬臣芝士等,水牛芝士和巴馬臣芝士好香滑,但餅底略為偏韌,特別pizza稍為剩涼後問題更為顯著,咬得牙齒頗辛苦,希望餐廳可以注意返吧。
2018-12-23