2021-06-18
💛#黃店佐敦一間良心茶記,招牌係銷魂飯!除咗黯然銷魂飯外仲有加咗雞翼餐肉嘅至尊銷魂飯,但...覺得賣相吾太黯然於是叫咗經濟啲嘅午餐食,當中一款亦係招牌-叉燒炒滑蛋飯😶👓叉燒炒滑蛋飯 配秘製甜豉油 $50 (午餐 包飲品)餐牌單點要$56,午餐包飲品係經濟。食物符其名,咪叉燒炒滑蛋飯,正常嘅叉燒加炒蛋加白飯再淋上豉油灑蔥花。叉燒正常,大片算多;滑蛋略可再滑嫩啲;似平常甜豉油味冇佢講嘅秘製咁誇張。但的確好大碟飯量多好飽!整體正常發揮,唔係差嘅,純粹真係普通冰室,平時放飯咪可以去食,可能因為又係大家吹捧太誇張所以小編先太大期望姐🤣💛評分:6.5/10👓粒粒餐肉滑蛋飯 配秘製甜豉油 $56普通餐肉粒,不過餐肉成本低所以比得多都正常。滑蛋同上,可再滑嫩啲。評分:6/10👓火山華田 原價$24 跟餐+$12味道偏淡,重奶味,吾夠華田味吾濃,灑面嘅華田粉亦好少,誤以為係美祿恐龍嘅朋友仔☹️完全冇需要加錢叫,最多都係+3叫凍華田算數評分:5.5/10
👓叉燒炒滑蛋飯 配秘製甜豉油 $50 (午餐 包飲品)
評分:6.5/10
評分:6/10