2023-12-11
收工收夜左,於是乎同同事諗下食咩好,中日韓泰,咩都諗左,最後大家一致共識,好耐無食日式料理放題,所以就係網上做下research,搵到呢間『御滿屋』,八點半後入座,最平都係$258,而且有77款美食可以揀,但其實都包晒大家想食日式美食。一開波揀係試下佢刺身先,估唔到有驚喜,因為佢種類選擇都多,仲要有我至愛帶子同甜蝦。食落新鮮,無乜雪味!另外,呢度燒物同天婦羅,好抵讚,燒物夠惹味,而天婦羅選用材料夠新鮮,我尤其中意佢個南瓜,粉唔會太厚,炸得香脆,個南瓜食落又幾甜,所以每次order ,我都會必落天婦羅。仲有值得一提係一品料理,見佢上避風塘炒蟹、清酒煮蜆、鮑汁燴花膠,仲見到有蒸氣,最重要係蟹肉食落唔鬆散,係啖啖肉,同埋個醬汁惹味。如果唔想等,佢收銀機附近放左好多前菜、炸物、熱盤、甜品,選擇都好多。飲品咩都有,汽水、茶、清酒、梅酒都應有盡有。最後,就梗係點埋點佢一人一杯雪糕,有Häagen-Dazs同埋Movenpick可以揀。最估唔到Häagen-Dazs有最新口味開心果可以食。呢一餐相當滿意,性價比非常高。