2019-04-20
唔知點解呢,有一啲食物就係有啲魅力係度,無論用咩烹調方法、味道都永遠不敗,唔知大家知唔知道我講緊咩食物呢?就係雞翼呀!近年越黎越多餐廳、小食店都用雞翼作為噱頭,例如雞翼放題、雞翼拼盤......,其實我地都係雞翼既忠實粉絲,於是乎知道旺角開左一間雞翼專門店,已經好想去,奈何無咩機緣巧合既時間去見識下,之前有一次曾經好近,結果因為趕巴士就錯過左,所以今次發誓一定要食到,終於可以試到啦。雖然之前食左啲野得飽飽地,但係無野可以阻止到我地食雞翼既心,我就揀件數,佢就決定揀咩味道,最後揀左6隻檸香山葵蟹籽味,等雞翼既期間留意到成間舖頭裝修都好少女好夢幻,用左鏡、花黎佈置,成個感覺同氣氛都令你食慾大增,等左一陣即製既雞翼就完成啦,睇住佢地收到咩order先會製作個種味道,所以所有雞翼都係熱辣辣。拎上手既雞翼感覺到佢既份量好紮實,亦睇得到佢好大隻,插住「不要儀態...只想吃雞翼」既旗幟,彷彿同我地講食啦食啦,雞翼既外皮炸得好酥脆,鎖得住充滿肉汁既雞肉,配上混合山葵醬同蟹籽既雞翼,味道其實好夾,可能就係因為雞翼咁百搭先咁多人愛,食完呢六隻雞翼之外,我地都好滿足,仲已經好期待其他既味道每次都會透過以下6
每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4.5 / 5
環境 : 4 / 5
外觀 : 3.5 / 5
價錢 : 3 / 5
服務 : 4 / 5
回頭率 : 4.25 / 5
總分 : 23.25 / 30
性價比:雖然呢個價錢已經可以平平地食到一餐飯,但係同朋友share既話其實一啲都唔貴,仲可以咁試多啲唔同既味道,認真我地都好想再去,食埋其他味道,餓底朋友仔幾時得閒呀?一齊不要儀態吧