👺頂立 👹🏮《屯門》通常都係蛋糕麵包配咖啡 而點解會有鏗魚湯鳥冬配咖啡☕️咁特別嘅配搭呢🤔店員話發現鰹魚湯中的鮮味 會改變味舊及嗅覺 令品嚐咖啡時 會作出風味上改變 ✌🏿 今次已經係二訪 發現轉左meun 所以又黎試試鬼•頂立($110)-慢煮豚肩肉叉燒x2 唔好睇佢個樣好似好鞋口咁食落其實好嫩滑!平時麻麻叉燒嘅我 都好鍾意呢款 除左豚肉叉燒仲有烏冬 荀 木耳 竹輪 同大大塊腐皮 索盡鮮甜嘅湯底🐓湯底:天皇濃厚且鮮嫩雞白湯加入適量當歸入藥調味 調出獨有雞白藥膳湯十分養生嘅感覺🐥鬼•頂立($110) 湯底:海神清酒🍶蝦頭🦐龍蝦殼🦞係海洋嘅味道 超級鮮味嘅湯底! 超推介鍾意海鮮嘅朋友🍮昭和風硬布丁燒($65)唔同平時食開嗰d布丁燒呢個係昭和風味 所以布丁較實心 蛋味重下層係蛋糕索埋焦糖汁 😊好好味☕️Cold brew($60)同 🍋Lemonade ($50)都係係自家製的 個罐好靚!cold brew 用埃塞俄比亞豆有honey 同朱古力嘅味道 唔會覺得苦 一啖珈琲再飲一啖湯 可以感受到珈琲嘅變化Lemonade 🍋用檸檬皮 檸檬水同豆蔻浸過夜發酵😮好有心思好好飲👍🏻整體來講 鋪頭嘅食物
👺頂立 👹🏮《屯門》

鬼•頂立($110)
-慢煮豚肩肉叉燒x2
唔好睇佢個樣好似好鞋口咁食落其實好嫩滑!
🐓湯底:天皇
濃厚且鮮嫩雞白湯
加入適量當歸入藥調味 調出獨有雞白藥膳湯
十分養生嘅感覺🐥
天皇鬼•頂立

鬼•頂立($110)
湯底:海神
清酒🍶蝦頭🦐龍蝦殼🦞
係海洋嘅味道 超級鮮味嘅湯底! 超推介鍾意海鮮嘅朋友
海神鬼•頂立

🍮昭和風硬布丁燒($65)
唔同平時食開嗰d布丁燒
呢個係昭和風味 所以布丁較實心 蛋味重
下層係蛋糕索埋焦糖汁 😊好好味
昭和風硬布丁燒

Lemonade 🍋
用檸檬皮 檸檬水同豆蔻浸過夜發酵😮好有心思好好飲👍🏻

整體來講 鋪頭嘅食物甚至飲料🥤都感受到超用心設計 😋😋另外店員嘅服務都值得一讚 會好細心友善咁同客人互動講解👍🏻👍🏻👍🏻係絕對會再回頭嘅小店🤘🏻
2022-09-27
昭和風硬布丁燒