過左屯區搵完朋友,梗係問埋地頭蟲有咩隱世餐廳介紹下,所以我地先搵到呢間#頂立,係食烏冬同飲咖啡既小店 🫶雖然細細間但老闆員工都好有熱誠 烏冬可先自選湯底再揀配料🤩每個烏冬set都配有前菜及和菓子媽媽選左個較清既#鰹昆魂湯底(用天然風乾鰹魚片同北海道日曬昆布熬製而成)+頂立海飲落口湯底清甜得嚟鮮味好澎湃👍烏冬又夠滑仲有店舖自家研發烏冬配啊咖啡☕️Cold Brew ,店員建議先飲啖咖啡後飲湯,會有好微妙既變化。味蕾好似放大咗一百倍更加品嘗到湯既鮮味🍜同行朋友屬於重口味者,所以選左#海老魂湯底(湯頭由鰹海魂加上龍蝦🦞殼鮮蝦頭清酒🍶熬製)配鬼頂立海,呢個湯底堅濃蝦味配上受熱蒸發左酒味留下甜甜米香既清酒超級夾,大大隻燒魷魚同其他海鮮食完成碗勁滿足😋 飲返杯自家製 Lemonade ,係用鮮檸檬汁,檸檬皮,豆蔻發酵一晚後製成,感覺清新而不太甜飲完後清化下更係食埋個甜品啦🍮焦糖布甸燒係我最愛甜品之一等於做到好味係看似簡單其實好難。呢到就做到香滑又有濃郁蛋味配上香濃焦糖😍食到我又爆哂quote 😞

烏冬可先自選湯底再揀配料🤩
每個烏冬set都配有前菜及和菓子

飲落口湯底清甜得嚟鮮味好澎湃👍
烏冬又夠滑
仲有店舖自家研發烏冬配啊咖啡
☕️Cold Brew

同行朋友屬於重口味者,所以選左

飲返杯自家製 Lemonade ,

🍮焦糖布甸燒