生活中不能缺乏的是什麼呢?對我來説絕對是咖啡了吧☕️☕️☕️☕️今日剛好行過太子買花,行過通菜街,發現哩間小小的咖啡店😊😊😊好像是新開的吧?裝飾是行木系風格😊❤️❤️門口的手柄係用左沖咖啡既手調儀器,令我覺得眼前一亮🤫🤫🤫可能因為新開嘅關係所有嘢都係好新淨,牆上面有一大幅畫,文青既感覺番哂黎呀🥳🥳其實入面都算闊落,有好多位座架,只可惜全部都full晒剩返近門口走廊位置既兩人位置🥺🥺🥺呢個位置有啲唔好,就係門口經常有客人打開,感覺好熱😆😆最後因為趕時間嘅關係嗌咗杯「Flatwhite」☕️☕️☕️店員會問你想要咩類型嘅咖啡豆🤪🤪最後我揀咗果味重啲嘅咖啡豆😊😊好快我杯咖啡就沖好啦😎不過好似杯咖啡有啲細杯啵唔通真係貴精不貴多?即刻飲番啖先,真係好有水準呀,唔會好似出邊啲咖啡店咁,啡味唔突出,反而奶味好濃郁,雖然真係好細杯,但係係出色嘅!

其實入面都算闊落,有好多位座架,只可惜全部都full晒

不過好似杯咖啡有啲細杯啵
唔通真係貴精不貴多?

2019-09-07
下午茶