2020-05-23 45 浏览
瑞士咖啡室開咗咁多分店,而且都幾馳名,不過一路都係幫襯過。咁啱今日喺將軍澳收工,又食搵啲嘢食,所以去試一試依間,親民嘅茶記。入到去冰室,好有地道茶記嘅感覺,而且四周圍佈置丶環境格局都都有本土嘅舊式情懷。一如既往,同其他茶記一樣,有是日精選嘅餐牌,為一個人嚟食嘅顧客,推薦最優惠嘅晚餐。餐牌上嘅食物種類都幾多,不過今日無焗飯嘅嘢,所以叫咗一個西炒飯丶一個非一般乾炒牛河同蕃茄牛肉炒蛋,一杯凍檸水同凍檸水。西炒飯火候幾好,炒飯唔會乾身同唔會太濕,蕃茄切到一粒粒,容易入口,飯中帶有濃郁嘅蕃茄香。 非一般乾炒牛河牛河炒得好有鑊氣,牛肉份量都好多,油嘅比例都拿捏得到,唔會食到成口都係油。 蕃茄牛肉炒蛋炒蛋順滑,而蕃茄份量都幾多。喺茶記嚟講,價錢同份量好親民,街坊價錢。

西炒飯

非一般乾炒牛河

蕃茄牛肉炒蛋
炒蛋順滑,而蕃茄份量都幾多。

喺茶記嚟講,價錢同份量好親民,街坊價錢。