2021-05-10 27 浏览
放假最鍾意嘅活動就係影吓相打下卡,今日天氣好好所以就行咗過嚟觀塘海濱,呢邊都好多嘢食,包括新開嘅海濱匯,有唔少嘅餐廳,出發打卡前飲番杯咖啡先,所以揀咗呢間cafe。環境好好,門口已經係一個大嘅open kitchen,同埋咖啡機,已經聞到好香嘅咖啡味。而店內嘅座位設計帶點北歐風,好舒服。《鰻魚丼加香蔥滑蛋》$146好耐冇食過鰻魚,加上我係一個鰻魚控,呢個就當然係我必點之一。鰻魚汁夠,食落唔會乾,好滑好稔,口感偏膠質感覺,並非好厚實個種。滑蛋做得好好,半熟蛋香夠又好滑嫩,同鰻魚係絕配。《是日意大利麵》$128呢個係蟹子明太子帶子意粉。明太子又係我嘅最愛,意粉好creamy,但唔膩,重點係明太子同埋蟹子好多,所以擺入口嘅每一啖粉都好正😂!而帶子係新鮮帶子,半熟,好嫩好鮮甜,正!《Drity》$38 (跟餐半價)一開始唔知呢杯係乜嘢,聽完服務員介紹之後,就覺得好吸引。原來係底係凍奶,然後面係熱嘅咖啡,分層好明顯,飲嘅時候就有冰火交融嘅感覺,好正,底部嘅凍奶十分creamy,好滑,好好飲!《Brazil Lemon》$116 (跟餐半價)第一次飲咁特別嘅咖啡 ,因為本身唔鍾意酸,所以店員推薦左

《鰻魚丼加香蔥滑蛋》$146

《是日意大利麵》$128

《Drity》$38 (跟餐半價)

《Brazil Lemon》$116 (跟餐半價)
第一次飲咁特別嘅咖啡 ,因為本身唔鍾意酸,所以店員推薦左呢款比較清少少又帶有檸檬香嘅咖啡,真係驚艷到我,好好飲,味道我好鍾意。

總括嚟講,呢度嘅咖啡真係令我好surprise,以後想入好飲嘅咖啡要黎呢度飲🥰