2020-01-17
呢間咖啡店都係長年在我嘅wishlist上面, 但一直都搵唔到機會過嚟。 今日難得早收, 於是臨時決定一個人嚟貢下。 原本只係想嚟飲杯咖啡, 但最後俾佢嗰本厚厚好似書仔嘅Menu誘惑,忍唔住點左個意粉😝。除左因為佢有自家制煙🐖腩之外,更是因為意粉醬汁用了芥茉籽醬做, 除左有好香嘅芥茉味之外, 還有微微嘅酸味, 可以平衡番🐖腩嘅油,食哂成碟都唔會覺膩呀🤤🤤🤤。因為主菜係較濃重口味嘅意粉, 所以咖啡我就唔要有奶嘅, 改要柚子咖啡梳打。酸酸甜甜果香味重加入清香黑咖啡,配埋有汽梳打真的透心涼。本來已經八成飽, 但見隔離左右都有點甜品, 攪到我心思思。我特意問了甜品會唔會好大份。幸好waffle之類可點半份, 不過我想食soufflé pancake,所以點左佢地嘅新品Dirty Soufflé Pancake w/caramel banana😍。兩件空氣感十足軟綿綿嘅pancake,上面澆滿朱古力醬同朱古力粉, 確實好「Dirty」😂。兩旁有四分一條裹了焦糖嘅香蕉, 又香又綿, 我竟然唔覺唔覺就KO了。