2021-02-22 31 浏览
中環呢條「鴨巴甸街」嘅無盡斜路.... 每次都行到我個人hi hi 咁索曬氣,要中間抖抖先至掂。口渴想搵嘢飲。當然大家都知呢區出名多咖啡店,不過今日想搵咖啡以外嘅選擇 ...... 哈哈~ 就呢間「蜜滋麻美」啦。係對面馬路見到都幾靚。佢主打台式珍珠奶茶、鮮奶同豆漿等飲品。另外仲有幾款手採茶。佢嘅鮮奶和豆漿有多種口味可供選擇,包括花生、黑芝麻、抹茶和可可。我今日想飲「芝麻黑珍珠鮮奶」。嘩~ 杯鮮奶面超多芝麻。而的黑珍珠就夠煙煙靭靭,我最怕有啲珍珠一係太淋、一係又中間硬嘅。佢就幾好全粒珍珠軟硬均勻,仲要份量不少,食極都仲有。我因為怕大杯飲唔曬,所以叫了細杯 ....... 但其實、點知、原來係唔夠喉㗎。真係有啲衝動叫多杯。所以,建議大家不妨叫大杯,其實只需多加$4,真心有啲後悔。鋪頭需只供外賣,沒有堂食坐位,但其實也有一張圓枱供客人使用。好似今日人不多,我又不想拎住杯野周圍走。就可以好似我咁,企陣休息一尓,順便喺度飲完先再離開。店員很有禮貌,臨走我問佢有冇垃圾桶,佢二話不說幫我掉了個杯,要讚!

佢主打台式珍珠奶茶、鮮奶同豆漿等飲品。另外仲有幾款手採茶。

真係有啲衝動叫多杯。
所以,建議大家不妨叫大杯,其實只需多加$4,真心有啲後悔。

芝麻黑糖珍珠鮮奶(細)
芝麻黑糖珍珠鮮奶(細)