2008-07-27
今日同朋友尼到呢間想食好耐o既甜品店, 最鍾意食日本菜o既我食遍日式甜品, 都比呢度o既甜品深深吸引我地一行五人叫咗個鮮果拉麵, 宇治金時, 紫葡之戀, 櫻之初夏同抺茶涼粉.鮮果拉麵d生果十分新鮮, 又夠凍, 食落清新又清涼. 拉麵好香芒果味, 好玩又好食宇治金時綠茶夠濃, 日本紅豆香甜, 加上小丸子同自家雪糕, 一絕!!!係好多高級日本料理食唔到o既高水準之作紫葡之戀我個人就覺得太甜但係女友食到停唔到口, 比較啱女仔食.櫻之初夏車厘子超甜超大粒, 比起我o係生果檔買成四十蚊一磅o既仲要大粒, 用料十分大方, 係個加分位.抺茶涼粉個人就覺得太似宇治金時, 可以兩者叫其中一個就可以, 不過賣相都好靚, 但味道就宇治金時出色d.五款甜品都好好食, 環境十分一般, 而且要等位, 但係服務幾好, 好忙o既時間要求要碗要叉要紙巾都好快有, 食物水準亦超班, 不枉此行.