2019-07-31
旺角洗衣街近期新開左一間叫令和居酒屋,收工就同同事們黎呢間食個臨別晚餐~餐廳裝潢真係十足十去左日本Ge 居酒屋一樣!今次一行4人就試下特選四人前石燒·火鍋套餐率先就黎一份沙律前菜: 三文魚籽麻醬豆腐 日本豆腐好滑溜充滿豆味,配埋三文子增強咸鮮味壓倒的檸檬燒酎 $48初頭仲以為是廣告效果,點知拎到上手真係成為全場焦點,超濃檸檬味幻彩藍碟花檸檬梳打 $48藍色加檸檬汁變紫,超夢幻!酸酸甜甜好開胃。和牛他他: 和牛舖上黑松露油,超香!加上酸蘿白絲減膩。炸雞都好juicy!燒廣島蠔:蠔肉肥美配千島醬燒,正!什錦天婦羅:一人有一隻蝦,仲有南瓜、茄子、秋葵、冬菇。主角石燒美國安格斯肉眼出場,兩大塊共400g 用本身肉眼牛脂部分去燒牛扒,再淋上sukiyaki 燒汁。牛肉超軟稔juicy, 正!大阪燒 食到呢道菜我地都開始有點少飽!日式鍋物 (美國安格斯肉眼片) 壽喜燒湯底略甜,配野菜都算夾!肉眼片牛味好濃。茶漬飯燒飯糰 (附芥末)燒過飯糰帶點焦香,用上湯飯素做成茶漬飯! 之前望到個4人餐以為份量好少,估唔到原來甘飽甘滿足!
餐廳裝潢真係十足十去左日本Ge 居酒屋一樣!
今次一行4人就試下特選四人前石燒·火鍋套餐
率先就黎一份沙律
前菜: 三文魚籽麻醬豆腐
日本豆腐好滑溜充滿豆味,配埋三文子增強咸鮮味
壓倒的檸檬燒酎 $48
幻彩藍碟花檸檬梳打 $48
藍色加檸檬汁變紫,超夢幻!酸酸甜甜好開胃。
燒廣島蠔:蠔肉肥美配千島醬燒,正!
什錦天婦羅:一人有一隻蝦,仲有南瓜、茄子、秋葵、冬菇。
大阪燒 食到呢道菜我地都開始有點少飽!
日式鍋物 (美國安格斯肉眼片)
壽喜燒湯底略甜,配野菜都算夾!肉眼片牛味好濃。
茶漬飯燒飯糰 (附芥末)