2020-07-06 1963 浏览
長阪燒, 位於旺角, 人氣地點, 餐廳日式佈置, 座位寛闊, 灯光和諧, 坐得舒服.見到師傅好落力, 與客人可以直接溝通, 食得開心.看見古典日式美女,  我們又想起穿和服去日本清水寺, 好好玩. 女友愛吃生蠔, 看見有專人開蠔, 韓國金蠔, 好吸引.不過今晚來得夜, 貨源像不足, 下次再食. 自釀梅酒, 有多瓶, 天然品味.  酒客又多個選擇.餐牌食物豐富, 而價錢合理. 我們點了支酒 ,   純米大呤醸 作中取雅乃智.  酒精度 5%. 有成熟蘋果, 蕉, 糖味互相結合, 有清涼的感覺, 幫助食物味道昇華,  大家舉杯暢飲, 好享受. 車海老天婦羅~   即叫即制.  有天婦羅蝦南瓜, 蕃薯, 茄瓜, 冬菇, 秋葵.天婦羅蝦炸漿不厚, 蝦肉爽彈.  甜心番薯, 番薯味勁濃, 令人回味秋葵, 新鮮爽脆, 秋葵中心滑滑的黏液, 給人一種滑潺潺的感覺,  可降低膩感, 極美味.溫泉蛋沙律~蕃茄鮮紅爽潤,  沙律菜好新鮮,  流心溫泉蛋和芝麻醬拌勻後夾雜沙津菜一起吃, 好滋味.免治雞肉棒~熱辣辣, 好香口, 雞肉嫰滑, 燒得外脆內軟, 好惹味, 送酒好正.  我同朋友都好鍾意那生雞蛋加甜醬
見到師傅好落力, 與客人可以直接溝通, 食得開心.
自釀梅酒, 有多瓶, 天然品味.  酒客又多個選擇.
餐牌食物豐富, 而價錢合理.
我們點了支酒 ,   純米大呤醸 作中取雅乃智.
溫泉蛋沙律~
免治雞肉棒~
熱辣辣, 好香口, 雞肉嫰滑, 燒得外脆內軟, 好惹味, 送酒好正.  我同朋友都好鍾意那生雞蛋加甜醬油.
明太子雞翼~
上臺香味十足, 無骨雞翅內釀滿明太子, 外裡雞翼燒得金黃香口, 內裡金黃色的明太子也豐腴甘香, 口感味道更豐富.
釧路活海鰻~
賣相靚, 份量足, 燒饅魚軟稔甘香, 吃到鰻魚的香味. 鰻魚質地軟滑無骨, 燒汁調得剛好, 超好吃.
日本黑豚~  大大片, 個人較喜歡肥膩爽口的肉, 一共有三塊,  肉香嫩滑, 令人回味。
牛肉烏冬~
有數片腍軟牛肉, 粟米, 紫菜, 蔥花同烏冬.  牛肉味香濃.  湯底味道又順口, 烏冬的口感滑溜, 有彈性, 我們很滿意.
這個晚餐食材優質, 價錢超值, 長阪燒 是個好選擇!!